گندم

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

کیک اسفنجی

25 خرداد 1395 توسط گندم

 دستور کیک اسفنجی برای دوستان  این دستور فوق العادست و اگر تمام مراحل رو با دقت انجام بدین بهتون قول میدم که نتیجه عالی و فوق العاده بشه❣

کیک اسفنجی یا Sponge Cake به کیکی گفته میشه که چربی نداشته باشه و فقط از آرد و شکر و تخم مرغ درست شده و در واقع پف کیک بعلت وارد کردن هوا ؛ در اثر همزدن شکر و تخم مرغ بوجود آمده و بر خلاف کیکهای کره ای فقط از بیکینگ پودر برای پف دادن کیک استفاده نمیشه.
بدلیل اینکه بافت کیک پس از بریده شدن پر از حباب و شبیه اسفنج دریایی هست، به این اسم نامیده شده.
این کیک بدلیل سبک بودن مناسب برای انواع کیکهای تولد و عروسی هست و پس از پخت به تنهایی سرو نمیشه و باید حتما با خامه ، موس و میوه و انواع کرم یا مارمالاد ترکیب بشه.


مواد لازم :
آرد سلف رایزینگ              100 گرم
نشاسته ذرت                       2 ق غ
تخم مرغ                            4عدد
شکر دانه ریز                     110 گرم یا 1/2 پیمانه
خامه 35 % وایپینگ کرم / 185 میلی لیتر یا 3/4 پیمانه
پودر قند                            1 ق غ + مقداری جهت تزئین
مربای توت فرنگی             110 گرم یا 1/3 پیمانه

 

آرد سلف رایزینگ قبلا توضیح دادم ؛ اردی که نمک و بیکینگ پودر همراه داره و برای تهیه 1 پیمانه ان بعد از اینکه یک پیمانه آرد معمولی را اندازه گرفتید به اندازه 2 قاشق چایخوری از روی آرد بردارید یعنی به یه کم کمتر از یک پیمانه آرد نیاز داریم و بعد 1/4 ق چ نمک و 1 و 1/2 ق چ بیکینگ پودر را اضافه کنید و همه مواد را مخلوط کنید.
این طرز تهیه 1 پیمانه ارد سلف رایزینگ بود که از این مقدار 100 گرم برای کیک نیاز داریم.
این کیک نیاز به وانیل نداره و اگه تخم مرغها خوب همزده بشه هیچوقت کیک بوی تخم مرغ نمیگیره.
برای این مقدار تخم مرغ به دو قالب گرد 20 سانتیمتری یا 8 اینچی نیاز داریم که ارتفاعشون 3/5 سانتیمتر باشه و با این قالب دیگه نیاز نیست کیک را از وسط نصف کنید؛ همونطور که نوشتم کیک اسفنجی به تنهایی خورده نمیشه و حتما حتما باید بین لایه هاش کرم یا خامه باشه و باید نصفش کنید پس برای اینکه کارتون تمیزتر در بیاد از دو قالب کیک یک سایز استفاده کنید.

کف قالب را چرب کنید و روش کاغذ مخصوص شیرینی پزی بندازید و بعد روی کاغذ کمی ارد بپاشید و تکونش بدید تا همه جا پخش بشه.
فر را با درجه حرارت 350 درجه فارنهایت یا 180 درجه سانتیگراد روشن کنید.
آرد + نشاسته ذرت را دو بار الک کنید و کنار بگذارید.
تخم مرغها حتما حتما به دمای محیط رسیده باشه و زرده و سفیده را جدا کنید.
در ظرفی زرده تخم مرغ را به همراه 2 ق غ از شکر به مدت 4 دقیقه بزنید تا یه مخلوط کرم رنگ درست بشه و بعد منتقل کنید به یک ظرف تمیز و بزرگ و روش سلفون بکشید.
سر همزن را بشورید و خشک کنید و در ظرف بزرگ و تمیزی که عاری از چربی باشه و خشک باشه سفیده تخم مرغ را بزنید تا به مرحله سافت پیک برسید که سفیده از پره همزن آویزون بشه و از ظرف بیرون نریزه و بعد باقیمانده شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا یه مخلوط براق و غلیظ درست بشه. بعد سفیده زده شده را به مخلوط زرده اضافه کنید و با الک مخلوط آرد را روی تخم مرغها بریزید و با یک قاشق فلزی بزرگ یا اسپچولا به آرامی فولد کنید تا مواد مخلوط بشه. این قسمت هم خیلی مهمه اگه زیادی هم بزنید تمام پف کیک میخوابه و باید دقت کنید کامل آرد مخلوط تخم مرغ بشه و گوله گوله نمونه ، با تمرین کردن درست میشه.
مایه کیک را دو قسمت کنید و داخل قالبها بریزید میتونید از ترازو استفاده کنید که سایز هر دو کیک یکسان بشه.

مایه را به آرامی سطحش را با پشت اسپچولا صاف کنید و دو تا قالب را در مرکز فر بگذارید و به مدت یکربع بپزید.

از فر که دراومد بگذارید به مدت 5 دقیقه داخل قالب بمونه و بعد روی رک سیمی برش گردونید تا خنک بشه.

کیک اسفنجی خوب باید بافت سبکی داشته باشه و همچنان اونقدر سفت و محکم باشه که بتونه یک لایه مربا یا خامه را تحمل کنه و تنها نکته اش، اینه که خوب هوادهی بشه یعنی زرده و سفیده خوب زده بشه و زیادی هم مایه کیک هم نخوره.

برای درست کردن خامه ؛ داخل کاسه خامه و پودر قند را بزنید تا به مرحله استیف پیک برسه یعنی خامه به صورت برشهای نوک تیز رو سر همزن درست بشه.
و دوستانی که وایپینگ کرم در دسترس ندارند؛ خوشبحالشون چون میتونند خامه خوشمزه قنادی آماده بخرند.
روی کیک یه لایه ای از مربا بزنید و بعد خامه را و دو لایه کیک را رویهم بگذارید و روش را با خاکه قند تزئین کنید.
این کیک بهتره چند ساعت در یخچال بره تا طعم خامه و مربا بهتر بشه.
بجای خامه و مربای توت فرنگی میتونید از مربای انجیر و 250 گرم پنیر_ماسکارپونه استفاده کنید.

 

 

 

منبع :http://i.imgur.com/2LOZ7OO.jpg

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

موضوعات: آشپزی لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

گندم

ای پیر ترین جوان تاریخ بیا ....
  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • نجم ثاقب,نقش بانوان در حکومت جهانی ولی عصر (عج)
  • مقایسه حج ابراهیمی با حج حسینی
  • آیا منتظر ظهور هستیم؟
  • دل نوشته
  • امام زمان
  • آشپزی

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟

آمار وبلاگ

آمارگیر وبلاگ

  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس