کیک اسفنجی
دستور کیک اسفنجی برای دوستان این دستور فوق العادست و اگر تمام مراحل رو با دقت انجام بدین بهتون قول میدم که نتیجه عالی و فوق العاده بشه❣
کیک اسفنجی یا Sponge Cake به کیکی گفته میشه که چربی نداشته باشه و فقط از آرد و شکر و تخم مرغ درست شده و در واقع پف کیک بعلت وارد کردن هوا ؛ در اثر همزدن شکر و تخم مرغ بوجود آمده و بر خلاف کیکهای کره ای فقط از بیکینگ پودر برای پف دادن کیک استفاده نمیشه.
بدلیل اینکه بافت کیک پس از بریده شدن پر از حباب و شبیه اسفنج دریایی هست، به این اسم نامیده شده.
این کیک بدلیل سبک بودن مناسب برای انواع کیکهای تولد و عروسی هست و پس از پخت به تنهایی سرو نمیشه و باید حتما با خامه ، موس و میوه و انواع کرم یا مارمالاد ترکیب بشه.
مواد لازم :
آرد سلف رایزینگ 100 گرم
نشاسته ذرت 2 ق غ
تخم مرغ 4عدد
شکر دانه ریز 110 گرم یا 1/2 پیمانه
خامه 35 % وایپینگ کرم / 185 میلی لیتر یا 3/4 پیمانه
پودر قند 1 ق غ + مقداری جهت تزئین
مربای توت فرنگی 110 گرم یا 1/3 پیمانه
آرد سلف رایزینگ قبلا توضیح دادم ؛ اردی که نمک و بیکینگ پودر همراه داره و برای تهیه 1 پیمانه ان بعد از اینکه یک پیمانه آرد معمولی را اندازه گرفتید به اندازه 2 قاشق چایخوری از روی آرد بردارید یعنی به یه کم کمتر از یک پیمانه آرد نیاز داریم و بعد 1/4 ق چ نمک و 1 و 1/2 ق چ بیکینگ پودر را اضافه کنید و همه مواد را مخلوط کنید.
این طرز تهیه 1 پیمانه ارد سلف رایزینگ بود که از این مقدار 100 گرم برای کیک نیاز داریم.
این کیک نیاز به وانیل نداره و اگه تخم مرغها خوب همزده بشه هیچوقت کیک بوی تخم مرغ نمیگیره.
برای این مقدار تخم مرغ به دو قالب گرد 20 سانتیمتری یا 8 اینچی نیاز داریم که ارتفاعشون 3/5 سانتیمتر باشه و با این قالب دیگه نیاز نیست کیک را از وسط نصف کنید؛ همونطور که نوشتم کیک اسفنجی به تنهایی خورده نمیشه و حتما حتما باید بین لایه هاش کرم یا خامه باشه و باید نصفش کنید پس برای اینکه کارتون تمیزتر در بیاد از دو قالب کیک یک سایز استفاده کنید.
کف قالب را چرب کنید و روش کاغذ مخصوص شیرینی پزی بندازید و بعد روی کاغذ کمی ارد بپاشید و تکونش بدید تا همه جا پخش بشه.
فر را با درجه حرارت 350 درجه فارنهایت یا 180 درجه سانتیگراد روشن کنید.
آرد + نشاسته ذرت را دو بار الک کنید و کنار بگذارید.
تخم مرغها حتما حتما به دمای محیط رسیده باشه و زرده و سفیده را جدا کنید.
در ظرفی زرده تخم مرغ را به همراه 2 ق غ از شکر به مدت 4 دقیقه بزنید تا یه مخلوط کرم رنگ درست بشه و بعد منتقل کنید به یک ظرف تمیز و بزرگ و روش سلفون بکشید.
سر همزن را بشورید و خشک کنید و در ظرف بزرگ و تمیزی که عاری از چربی باشه و خشک باشه سفیده تخم مرغ را بزنید تا به مرحله سافت پیک برسید که سفیده از پره همزن آویزون بشه و از ظرف بیرون نریزه و بعد باقیمانده شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا یه مخلوط براق و غلیظ درست بشه. بعد سفیده زده شده را به مخلوط زرده اضافه کنید و با الک مخلوط آرد را روی تخم مرغها بریزید و با یک قاشق فلزی بزرگ یا اسپچولا به آرامی فولد کنید تا مواد مخلوط بشه. این قسمت هم خیلی مهمه اگه زیادی هم بزنید تمام پف کیک میخوابه و باید دقت کنید کامل آرد مخلوط تخم مرغ بشه و گوله گوله نمونه ، با تمرین کردن درست میشه.
مایه کیک را دو قسمت کنید و داخل قالبها بریزید میتونید از ترازو استفاده کنید که سایز هر دو کیک یکسان بشه.
مایه را به آرامی سطحش را با پشت اسپچولا صاف کنید و دو تا قالب را در مرکز فر بگذارید و به مدت یکربع بپزید.
از فر که دراومد بگذارید به مدت 5 دقیقه داخل قالب بمونه و بعد روی رک سیمی برش گردونید تا خنک بشه.
کیک اسفنجی خوب باید بافت سبکی داشته باشه و همچنان اونقدر سفت و محکم باشه که بتونه یک لایه مربا یا خامه را تحمل کنه و تنها نکته اش، اینه که خوب هوادهی بشه یعنی زرده و سفیده خوب زده بشه و زیادی هم مایه کیک هم نخوره.
برای درست کردن خامه ؛ داخل کاسه خامه و پودر قند را بزنید تا به مرحله استیف پیک برسه یعنی خامه به صورت برشهای نوک تیز رو سر همزن درست بشه.
و دوستانی که وایپینگ کرم در دسترس ندارند؛ خوشبحالشون چون میتونند خامه خوشمزه قنادی آماده بخرند.
روی کیک یه لایه ای از مربا بزنید و بعد خامه را و دو لایه کیک را رویهم بگذارید و روش را با خاکه قند تزئین کنید.
این کیک بهتره چند ساعت در یخچال بره تا طعم خامه و مربا بهتر بشه.
بجای خامه و مربای توت فرنگی میتونید از مربای انجیر و 250 گرم پنیر_ماسکارپونه استفاده کنید.
منبع :http://i.imgur.com/2LOZ7OO.jpg