حلوا زعفرانی
29 خرداد 1395 توسط گندم
حلوای آرد گندم:
آرد نان سنگک……………….۱ لیوان
شکر ………………………….۳/۴ لیوان
آب…………………………….۱ لیوان
گلاب…………………………۱/۴ لیوان
روغن مایع و کره……………حدود ۳/۴ لیوان
هل و زعفران ………………به مقدار کافی
طرز تهیه :
( نسبت مواد مهمه؛ حالا شما خواستید مواد رو چند برابر کنید؛ من از لیوانهای دسته دار فرانسوی استفاده می کنم)
آب و شکر رو ؛روی حرارت قرار می دهیم تا شکر حل شود(من دانه های هل رو سوراخ می کنم و از ابتدا درون آب می اندازم) همین که چندتا جوش زد کافیه؛ نیازی نیست غلیظ بشه؛ زعفران حل شده در کمی آب رو هم اضافه کنید؛ گلاب رو اضافه کنید و بلافاصله بعد از اینکه اولین جوش رو زد؛ خاموشش کنید
آرد و روغن و کره همه رو باهم می ریزم توی ظرف و تفت میدم( واقعا مقدار روغن استاندارد نیست؛ بسته به نوع آرد ممکنه کمتر یا بیشتر نیاز داشته باشه؛ من معمولا چشمی کار می کنم و اگر نیاز باشه باز هم روغن اضافه می کنم که معمولا نیازی نیست)
آنقدر تفت میدیم تا به رنگ دلخواه برسیم( البته با حرارت متوسط رو به پایین)
وقتی به رنگ مورد نظر رسیدید؛ ظرف رو از روی حرارت برداشته و بلافاصله شهد رو اضافه کنید( شهد رو از صافی ردکنید تا دانه های هل وارد حلوانشه) شهد رو کم کم اضافه کنید؛ مراقب باشید چون بخار زیادی تولید می کنه و ممکنه بهتون آسیب بزنه(من همیشه از قابلمه با ارتفاع بلند استفاده می کنم) مرتب حلواتون رو هم بزنید تا تمام شهد جذب حلوا بشه
معمولا غلظتش مناسبه ولی اگر احساس کردید شل شده؛ چند ثانیه؛ فقط چند ثانیه روی حرارت قرار بدبد و مرتب و سریع هم بزنید تا به غلظت مناسب برسه
می بینید که حلوا جمع میشه و می تونید توی قابلمه از این طرف به اون طرف حرکتش بدید و تالاپ و تولوپ حلواتون رو بشنوید
می تونید حلوا رو توی ظرف بریزید و هر تزیینی که دوست دارید انجام بدید
این بار من نون میکادو رو گرد برش زدم و یک رینگ با اندازه متناسب روی هر نان برش خورده قرار دادم کمی حلوا ریختم و با پشت قاشق صاف کردم و رینگ رو خارج كردم با پودر نارگیل و خلال پسته و شکلات و… تزیین کرد